Motorsuz bir araç çeşidi olan römork, motorlu araçların arkasına bağlanabilen bir yük taşıma aracıdır. Römork üzerinde insan ya da yük taşınabilmektedir. Türkiye’de ve hatta dünyada römork kullanımı oldukça yaygındır. Römorklar farklı ölçülerde, genişliklerde ve uzunluklarda üretilebilen bir araçtır. Farklı araç türlerine uygulanabilen bir yapıya sahiptir.
Römork Fransızca’dan dilimize geçen bir kelimedir. Türkiye’de römork yerine treyler kelimesi de kullanılmaktadır. Römorkun taşımacılıkta sıklıkla kullanılmasının sebebi taşımacılık maliyetini düşürmesinden kaynaklanmaktadır. Uygun fiyatlı bir taşımacılık arıyorsanız römork tam size göredir.
Römork nedir sorusuna yanıt aldık. Şimdi römork aracının avantajlarını inceleyelim.
Römork taşımacılığının bir çok avantajı vardır. Sizlere bu avantajlardan biraz bahsedelim.
Gördüğünüz gibi römork oldukça avantajlı bir araç çeşididir. Eğer sizde taşımacılık işlerini uygun fiyatlar ile halletmek istiyorsanız kesinlikle römork tercih edebilirsiniz. Römork fiyatları römork ölçüsüne ve boyutuna göre değişkenlik göstermektedir. Bunun için öncelikle römork çeşitleri nelerdir onları öğrenmemiz gerekmektedir.
Şimdi sizler ile römork çeşitleri hakkında detaylı bilgi edinelim.
Taşıdığı yükün tamamını ya da bir kısmını taşıması yönünden ayrılan römorklar birkaç çeşit olabilmektedir.
Bunun yanında römorklar için yaygın olarak kullanılan bir sistem vardır. TORSİYONLU sistem olarak bilinen bu römork sistemi esnemeyi kolaylaştıran bir sistemdir. Bu yüzden özellikle bozuk yollarda bu torsiyonlu römork sistemi boş bir şekilde taşınmamalıdır. Bu römork sisteminin boş taşınması aracın savrulmasına sebep olabilir. Bu da can ve mal kayıplarına sebep olabilir. O yüzden eğer boş taşınması gerekirse içerisine kum torbası koyulabilir.
Gördüğünüz gibi römork sistemleri oldukça kullanışlı ve avantajı fazla olan bir sistemdir. Sizler ile birlikte römork nedir ve ne işe yarar sorusunun yanıtını aradık. Teknik Tanker olarak tam römork, yarı römork gibi römork modellerimiz mevcuttur. Römork fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Römorkler, elektrikli veya benzinli bir araç tarafından çekilen güçsüz bir araçtır. Malların ve malzemelerin taşınmasında yaygın olarak kullanılır. İnsanların kamp yapabilecekleri ya da konaklayabilecekleri kısıtlı yaşam tesisleri olan rekreasyon araçları, seyahat römorkları ya da mobil evler treyler olarak adlandırılmaktadır.
Römorklar 5 sınıfa ayrılır;
Römorklar taşıyacağı yükün özelliğine bağlı olarak farklı ölçülerde ve hacimlerde üretilebilmektedir. Üzerinde taşıyacağı tonaja bağlı olarak makas sayısı belirlenen, hidrolik ve mekanik frenli, tonaja bağlı olarak teker ve dingil özelliğine sahip olan, soketli elektrik sistemli olarak üretilebilen farklı römork çeşitleri mevcuttur.
Teknik Tanker olarak su tankeri römork imalatı konusunda uzman ekiplerimiz ile sizlere en kaliteli hizmeti sunuyoruz. Uzun yıllar dayanıklı ve kaliteli malzemeler kullanılarak ürettiğimiz römork araçlarımız farklı tonaj taşımaları için özel olarak üretilmektedir.
Taşımacılık için önemli bir rol içerisinde olan tanker, sadece firmalar için değil iş sahasında bulunan insanlar için de önemli bir olgu halindedir. Tankerler iş sahasındaki faydaları ile taşımacılık görevlerinde zirvede bulunmaktadır.
Römorklar traktörün arkasına özel bir aparatla bağlanan ve motorsuz olan araçlar olarak bilinmektedir. Römorklar sayesinde ekstra maliyet yapmadan taşıma yapmak mümkündür. Zamanla yakıt tasarrufu sağlamak isteyen birçok kişi tarafından kullanılan römorklar sayesinde kısa sürede taşıma işlemleri yürütülmektedir.
Römorkların kullanım alanları oldukça geniştir. Yükün miktarı ve boyutuna göre olan römork belirlenmelidir. Aksi halde taşıma işleminde sıkıntılar yaşanabilir.
Çevremizde birçok tanker bulunmaktadır. Aynı şekilde tanker üreten firmalar da bulunmaktadır. İnsanların bunu almaya maddi gücü veya ekstra yerleri yoktur. İşte bu durumdan dolayı tanker üreticileri su tankeri römork üretimine başlamıştır.
Müşteri talebine ve uygulama alanının gerektirdiği ihtiyaçlara yönelik, daha pek çok özelliği barındıran farklı konfigürasyonlarda özel ekipmanları sunabilir, en verimli ve optimum çözümü Teknik Tanker ekibi olarak sağlayabiliriz.
Römork sınıflandırması yapılırken yük miktarı baz alınmaktadır. Römorkların sınıflandırılmasında kullanılan "O" sınıfı, bir motorlu araç tarafından çekilen motorsuz yük taşıma araçlarını kapsamaktadır. O1 sınıfı ise azami ağırlığı 0.75 tonu aşmayan römorkları içeren sınıftır. O2 sınıfı azami ağırlığı 0.75 tonu aşan ancak 3,5 tonu aşmayan römorkların içinde bulunduğu sınıftır. O3 sınıfı azami ağırlığı 3,5 tonu aşan ancak 10 tonu aşmayan römorkların içerisinde bulunduğu sınıftır. 04 sınıfı ise azami ağırlığı 10 tonu aşan römorkları kapsamaktadır.
Bu sınıflandırmanın önemi römorkların yanlış seçilmesi nedeni ile yaşanabilecek kazaların önüne geçilmesidir. Sizlere sunmuş olduğumuz bu bilgiler dahilinde römorkların özellikleri ve kullanım alanlarını öğrenmiş olduk. Römork fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.