Akaryakıt tankeri imalatı konusunda 1977 yılından itibaren hizmet veren firmamız Teknik Tanker, oldukça hassas ve profesyonellik gerektiren imalat sürecini sektörde geçen 44 yılda en başarılı şekilde yönetip; %100 müşteri memnuniyetine ulaşmayı başarmıştır. Binlerce akaryakıt tankeri imalatıyla pazarda lider olmayı başaran firmamız; uygun fiyat – yüksek kalite iş anlayışıyla her daim sektöre damga vurmuştur.
ADR mevzuatına tamamıyla uygun bir şekilde imal edilen akaryakıt tankeri; yüksek kalitede alüminyum malzeme kullanılarak üretilmektedir. İhtiyaca göre farklı boş ağırlığı bulunan bu tankerler ortalama olarak 5.000 kg’den başlayarak 8.000 kg’ye kadar yükselebilmektedir.
Teknik Tanker tarafından üretilen tüm akaryakıt tankerleri standart olarak 5 göz donanımıyla üretilmektedir ve farklı türevlerde yakıt taşınmasını da sağlamaktadır. Oldukça fonksiyonel olan akaryakıt tankerlerimizde kullanılan tüm malzemeler; sektörde bulunan en kaliteli malzemelerdir. Eğer siz de satılık akaryakıt tankeri arıyorsanız tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmektir. Bunun yanı sıra akaryakıt tankeri kiralama hizmetimiz de bulunmaktadır. Satılık akaryakıt tankeri fiyatları ve akaryakıt tankeri kiralama işlemleri için bizleri arayabilirsiniz.
Şimdi hep birlikte akaryakıt tankeri teknik özellikleri nelerdir inceleyelim.
Akaryakıt tankeri hem yer altında hem de yer üstünde başta yakıt, ardından ise yakıt türevi olan yağ gibi ürünleri depolama amacıyla kullanılmaktadır. Atmosfere tamamıyla açıklardır. Üretilen tüm tankerler TS EN 12285 standartlarına göre eksiksiz bir şekilde imal edilmektedir.
Taşınacak ya da depolanacak olan yakıtın büyük bir tehlike barındırması sebebiyle; üretiminde diğer tankerlere göre 2 kat dikkat edilmesi gerekir. Profesyonel firmalar harici üretimlere yönlenilmemelidir. Çünkü en ufak bir hata sonucu belirli süre kullanımın ardından sızma yaşanabilir. Sızma meydana geldiğinde ise; patlama, yangın v.b. felaketlerle karşı karşıya kalınabilir.
Akaryakıt tankeri teknik özellikleri; genel özellikleri arasında en çok araştırılan konudur. Üretimi gerçekleştirilen bir tankerin hangi standartlara göre üretildiğini ve üretim sonucunda hangi ölçülerde bir ürün elde edildiğini görmek için hemen aşağıda yer alan teknik tabloya göz atabilirsiniz:
Akaryakıt tankeri teknik özellikleri bu şekilde sıralanmaktadır. Bunların yanı sıra ayrıca kapasite konusu da bulunmaktadır. Teknik Tanker, kapasite konusunda müşteri talebine göre hareket etmekte olup 100.000 litreye kadar kapasitesi bulunan tanker üretimi yapabilmektedir. Söz konusu tankerler minimum 1000 litre kapasiteye sahiptir.
1000 litre, 2000 litre, 3000 litre, 5000 litre, 7000 litre, 10000 litre, 13000 litre, 30.000 litre, 35.000 litre, 40.000 litre, 80.000 litre ve 100.000 litre şeklinde ima edilebilmektedir. En tercih edilen akaryakıt tankeri ise 13000 litre kapasiteye sahip tanker olarak kendini göstermektedir.
Akaryakıt tankeri teknik özellikleri içerisinde sorulan bir diğer soru ise tankerin kaç ton alacağıdır. Bunun için “X ton” alır diye net ve kesin bir bilgi verilmesi imkansızdır. Çünkü hemen bir üst paragrafta belirttiğimiz üzere kapasite ihtiyaca ve müşteri talebine göre belirlenir. Hesaplama ise ton bazında değil, litre bazında yapılır. 1000 litreden başlayan söz konusu kapasite, 100.000 litreye kadar yükselebilir.
Akaryakıt tankı imalatı, yazının başında belirttiğimiz üzere oldukça hassas bir konudur. İmalat aşamaları 9 adımdan geçer. Bu 9 adımın her adımında en az 5 kez genel kontrol ve testlere tabi tutularak tamamen kusursuz bir ürün ortaya çıkarılır.
Akaryakıt tankı ile ilgili siparişin alınmasının ardından imalat süreci başlar. Sürecin ilk adımı paslanmaz sac ve ST-37 4mm sac kesimi gerçekleştirilip, MIG/MAG kaynakları sayesinde birleştirme işleminin yapılmasıdır.
Akaryakıt tankının hem ön, hem de arka bölümünde yer alan aynaları etek kıvırması işlemi uygulanarak 30mm gövdeye yerleştirilir. Bu işlem tank üretiminin en dikkat gerektiren işlemidir ve hem içten hem de dıştan sürekli olarak kaynak yapılması gerekmektedir. Hareket halindeyken tankın içerisinde yaşanacak çalkantının önüne geçebilmek için bu süreçte yeteri kadar dalgakıran ve bölmeler yerleştirilmelidir. Bunların seviyesi, tank kapasitesine göre değişim göstermektedir.
Söz konusu aşamalar herhangi bir problem olmadan tamamlandıysa, test edilir. Test sonucunda da bir sorun görünmüyorsa; diğer aşamalara geçilir. Diğer aşama tank üzerine özel alüminyum döküm yapılmasıdır. 50cm çapta her gözün üzerine yapılan alüminyum döküm, sızdırmazlığın tam anlamıyla sağlanabilmesi için neopren lastik contalı, mekanik yaylara sahip hava subaplı mehol kapaklarla desteklenmek zorundadır.
Akaryakıt tankı imalatı yapılırken; TSE Standartlarına göre belirlenen bir takım işlemler uygulanır. Bu işlemlerden ilki; tank tam doluyken akaryakıt kaybı 0 olacak şekilde tankın alt kısmından atmosfere, yani doğal ortama açılan 2 tane 1.5” boyuta sahip olan borudan; hava, yağmur suyu, tahliye ve taşma borusunun eklenmesidir. Bu eklenmediği sürece, araç resmi bir vasıf taşımayacaktır.
Tankın üst bölgesine, bir ucundan diğer ucuna gelecek şekilde koruma haznesi yapılır. Bu hazne taşma gibi durumları engellemektedir. Engelleyemediği noktada ise; herhangi bir risk yaratmamasını sağlamaktadır. Hazne imalatı gerçekleştirildikten sonra da tankın arka bölümünden üzerine ulaşabilmek adına bir merdiven eklenir. Bu merdiven açılır – kapanır olmalıdır.
Tankın şasesi, yani bir diğer deyimle iskeleti her noktasından tanka kaynaklı olmak zorundadır. Bunun için kaynak eksiği olan noktalar kaynaklanır. Ardından tanker ve araç şaşisinin ara bölgesine kauçuk levha yerleşimi yapılır. Kauçuk işleminden sonra bağlantı kulakları yerleştirilip, çelik saplama cıvataları ile bağlama işleminin uygulanması gerekir.
Akaryakıt tankı imalatı teknik açıdan bu şekildedir. Bu süreçlerden sonra tanker tam anlamıyla kendini göstermiş olur. Bu süreçten sonra yapılması gerekenler; yüzeysel işlemlerdir. İlk işlem tankerin boya işlemidir. İstenilen renge boyanır ve ardından yazı işleri gerçekleştirilir. Dijital baskı ürünleri kullanılabilir.
Tankerin her 2 bölgesine de direkt olarak boşaltma hortumu ve hortum yerleri inşa edilir. Bu işlem boya sürecinden sonra yapılmalıdır. Bu son işlemdir. Bunun sonrasında tanker ile birlikte Sanayi Bakanlığı’ndan onaylanmış plan ile projeleri teslim edilir.
Teknik Tanker olarak, sadece akaryakıt tankeri imalatı konusunda değil; bunun yanı sıra akaryakıt yedek parçaları noktasında da siz değerli müşterilerimize her daim destek sunuyoruz. Eğer akaryakıt tankeri imalatı, akaryakıt tankeri fiyatı, akaryakıt tankeri yedek parçası konularında bilgi almak isterseniz; bizlere +90 (212) 652 70 70 numaralı iletişim hattımızdan ulaşım sağlayabilirsiniz.
İstanbul'da akaryakıt tankeri konusunda tercih edebileceğiniz firmamız, Türkiye genelinde verdiği hizmetin yanı sıra; uluslararası pazarda da oldukça önemli bir yere sahiptir ve bu alanda söz sahibi olmayı başarmıştır. Akaryakıt tankeri harici; su tankeri, gıda tankeri, vidanjör gibi ürünlerimiz de bulunmaktadır.